Aktualitások / Hírek

ANTENNA SZAKÜZLET

Székesfehérvár, Prohászka O. u. 28.
Elérhetőség: 06 30/448-58-15 

E-mail
: uzlet@gergelysat.hu

MinDigTV Extra –  feltöltés, előfizetés,
UPC DIRECT (parabolás) szerelés, és ügyfélszolgálat

Antennák, műholdvevők, csatlakozók

Szerelési anyagok..stb..

Nyitvatartás: Hétfő: 8.00-18.00-ig 
Keddtől-péntekig: 8.00-16.00 -ig,
—————————————————————————–

Műholdas csatornalisták, beállítások:  http://hu.kingofsat.net

—————————————————————————–

Gyakran ismételt kérdések a digitális vétellel kapcsolatban: 

Kérdés: Mi a helyzet a szoba antennával?
Válasz: Adótornyok közvetlen közelében, Budapest egyes pontjain lehet, hogy elfogadható szobaantennával a vétel, de fontos tudni, hogy a digitális vételt Magyarországon tetőantennára tervezték. 
Kérdés: Milyen set-top boxot (beltérit) érdemes vennem?
Válasz: Az attól függ, hogy csak a szabadon fogható, ingyenes csatornákat szeretnéd nézni, vagy esetleg tervezed, hogy a fizetős MindigTV Extrát is néznéd? A beltéri egységek között a legnagyobb különbség, hogy van-e bennük kártyaolvasó, vagy nincs. Ha a MindigTV Extra (fizetős) szolgáltatást is szeretnéd nézni, feltétlenül kártyaolvasós beltérit kell vásárolnod! Ehhez később is kérheted a MindigTV Extra kártyát, addig pedig a szabadon fogható csatornákat ugyanúgy előfizetés nélkül nézheted ahogy a kártyaolvasóval nem rendelkező készülékekkel. 
Kérdés: A TV-m nagyon öreg, nincs rajta SCART csatlakozó, csak antenna bemenet! Mi a megoldás?
Válasz: RF modulátor. Olyan set-top boxot kell vásárolni ami koax kábelen képes kiadni a dekódolt videó / audió jelet. Szerencsére kártyaolvasós és kártyaolvasó nélküli változat is kapható. 

További  információk elérhetőségeinken…

Üdvözöljük weboldalunkon!

GERGELY SAT BT. tevékenysége főként a velencei-tó, és környékén: 
-antenna, kábeltévé,
-villanyszerelés,
-riasztó,
-vagyonvédelmi, ipari megfigyelőrendszerek
(kamerarendszerek),

szerelése, telepítése, szervizelése,
és ezekkel kapcsolatos szaktanácsadás.

Bármilyen kérdésben állunk az Önök rendelkezésére. Örülnénk, ha Önt is leendő megrendelőink között üdvözölhetnénk!

Keresőszavak: Villanyszerelés, villanyszerelő, antenna szerelő, antenna szerelés: Velence,Velencefürdő, Gárdony, Agárd, Dinnyés, Pákozd, Nadap, Sukoró, Kápolnásnyék, Velencei-tó, Pázmánd, Martonvásár, Székesfehérvár, Vereb..stb..

MinDig TV

Digitális TV – minőség havidíj nélkül. A MinDig TV az Antenna Hungária 2008 végén elindított digitális földfelszíni  televíziós  szolgáltatása, melynek keretében előfizetési díj nélkül elérhető SD és HD minőségű programok vehetők kíváló minőségben egy megfelelő tető- vagy szobaantenna segítségével. A digitális műsorok vételéhez egy DVB-T MPEG-4 dekóderre, vagy egy ilyen tunert tartalmazó integrált televíziókészülékre van szükség.
Jelenleg a szabadon fogható: A MinDig TV előfizetési díj nélküli, digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás, ahol a legmodernebb technika alkalmazásával HD (nagyfelbontású) adások is foghatók ingyenesen.

m1 m2 / Petőfi TV DUNA Televízió M4 Sport M5 Duna World RTL Klub tv2 FEM3 Izaura TV Zenebutik Spektrum Home

Csatorna kínálat itt:

 
ANTENNA SZAKÜZLET  (06 30/448-58-15)
Székesfehérvár, Prohászka O. u. 28.
 
 • MinDigTV Extra –MINDIG TV feltöltés, előfizetés
 • UPC DIRECT szerelés
 • Egyéb, antennák, műholdvevők, csatlakozók,
 • Szerelési anyagok..stb..

Nyitvatartás:Hétfő: 8-18-ig
Kedd,Szerda,Csüt.,Pént.: 8-16 -ig,

Aktuális MinDig TV akciókról és lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

EON-nál regisztrált szerelői jogosultsággal, FOGYASZTÁSMÉRŐHELY  kialakítása, és Teljesítménybővítés, villanyóra áthelyezés  

 • Új, egyéni és csoportos fogyasztásmérő szekrény (villanyóra) kialakítása. Teljes áramszolgálatói ügyintézéssel,ha EON mérőhelyet szeretne létesíteni vagy átalakítani:
  Csak a listán szereplő regisztrált szerelő végezheti el, és a záró pecsétek (plombák) eltávolítását is a feljogosított szerelők végezhetik. A már meglévő (plombált) fogyasztásmérőnél végzett munkák esetén mi jogosultak vagyunk erre. 3×80 Amper alatti igény esetén, fázisonként az alábbi teljesítményű kismegszakítókat szereljük be: 6, 10, 16, 20, 25, 32, 40, 50, 63 Amper 
 • Építkezéshez gyorsan ideiglenes mérőhely kiépítése,
 • Betongyámos, fa villanyoszlop telepítése szabványos fogyasztás mérőhely kialakításával és mérő áthelyezésével,
 • H tarifás (GEO)  mérőhely kiépítése,
 • Kombinált mérőhely kialakítása kábeles bekötésekhez,
 • Kisautomata, ÉV(FI) relé, lakossági elosztótábla cseréje és felszerelése. 
 • Villanytűzhely szakszerű bekötése,
 • Panellakások, családi házak felújítása és komplett villanyszerelése, korszerűsítése, javítása,
 • Érintésvédelmi GÁZ EPH jegyzőkönyv elkészítése,

Aktuális VILLANYSZERELÉSI lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

UPC műholdas televíziózás

Tovább fokozzuk az élményt!
A UPC Direct 2000 óta töretlen lelkesedéssel biztosítja a felhőtlen szórakozást. Az elmúlt 5 évben sikerült megduplázni csatornakínálatunkat, még több élménnyel megajándékozva előfizetőinket. Mostantól már internettel és vezetékes telefonszolgáltatással kiegészítve is választható műholdas TV szolgáltatásunk, így Ön egyszerre élvezheti az izgalmas műsorokat, a netezést és a hosszú beszélgetéseket!

Aktuális UPC akciókról és lehetőségekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

 

10 legbosszantóbb hiba

ami akkor jelentkezhet, ha nem megfelelő földi digitális vevőt vásárolunk.
Tavaly december óta már az ország legtöbb részén eléretőek a földi sugárzású digitális TV csatornák. Ezzel egy időben megjelentek a nagy áruházak és kis webshopok kínálatában is a földi digitális vevő készülékek. Ha valaki a vásárlás előtt nem tájékozódik megfelelően és kizárólag az ár alapján dönt, sok-sok bosszúságot zúdíthat a saját nyakába.

Segítségül összegyűjtöttük azokat a legfontosabb szempontokat, amelyekre vásárlás előtt érdemes rákérdezni az eladónál, vagy ha van lehetőség akkor feltétlenül ki kell próbálni. 

 1. MPEG2/MPEG4: a legdurvább hiba, sőt egyenesen dilettantizmus vagy szándékos átvágás, ha olyan készüléket sóznak rá a vevőre, amelyik csak az MPEG2-es jeleket veszi. Egy ilyen készülék akár már 5000 Ft-ért megvásárolható, csak egy baj van vele, hogy Magyarországon legfeljebb levélnehezéknek használható. Nálunk kizárólag az MPEG4-es tömörítésű jelek vételére alkalmas készülékeket lehet használni.
 2. AAC hang kezelés ill. nem-kezelés: ez így a legtöbb embernek semmit sem mond, de nagyon könnyen azonosítható a hiba, elég az RTL-re vagy TV2-re kapcsolni. Ha minden jól működik, de ezen a két csatornán nincs hang, akkor már csomagolhatjuk is vissza a készüléket a dobozába, mert nem segít a ráolvasás sem a köpölyözés.
 3. Kompatibilitás a TV készülékekkel: Ez általában csak otthon szokott kiderülni. Lehet, hogy a boltban még működés közben is bemutatták a DVB-T vevőt és minden rendben volt, de otthon HDMI kábellel rákötve a TV-re, a kép megjelenik, ellenben hang nincs egy csatornán sem. Ilyenkor szoktak legtöbben kábel hibára gondolni és vesznek egy sok ezer forintos új kábelt. Ha továbbra sincs hang, vakarhatjuk a fejünket, vagy próbálkozhatunk esetleg a jó öreg SCART („százlábú”) csatlakozóval. Meglepetésünkre itt minden tökéletes. Ekkor döntésre kényszerülünk: vagy lemondunk a nagy felbontású HDTV minőségről, és maradunk a SCART összeköttetésnél, vagy vesszük a kabátunkat, majd a hónunk alá csapjuk a készüléket és irány vissza a bolt.
 4. Terra+ kártya kezelés: Elég gyakori probléma, hogy hiába van kártyaolvasó a kiszemelt készüléken, otthon derül ki, hiába dugjuk bele az előfizetői kártyánkat, csak nem akarnak elindulni a kódolt műsorok. Első reakció: majd a kártyaindító ügyfélszolgálat biztos tud segíteni. Hát nem. Amikor kezdjük visszacsomagolni a készüléket, megakad a szemünk egy apró betűvel nyomott matricán: „A készülék csak a szabadon vehető csatornák vételére alkalmas” Hogyazaaaaa… Ez annál is inkább fájó pont, mert hamarosan jó néhány kódolt adóval bővül a kínálat, s ha nem megfelelő készüléket választottunk, hogy magyarázzuk meg a gyereknek, hogy ő miért nem nézheti azt az adót, amit mindenki más lát az oviban. Olyan hibával is találkoztunk, hogy a készülék tökéletesen kezeli a kártyát, az első áramtalanításig. A következő bekapcsoláskor hibát jelez, ami ugyan a kártya ki-be húzkodásával elmúlik, de higgyük el, néhány nap után már nem olyan jó móka ez a játék.
 5. Automatikus képformátum váltás: Ha ezekről a kifejezésekről, mint letterbox, pan-scan, 16:9, pillarbox, egy új cipőtisztító márka ugrik be elsőnek, akkor sem kell csüggedni. A szolgáltató egy vezérlőjelet küld a rendszeren keresztül a készülékünknek, ami szerencsés esetben azt eredményezi, hogy bármilyen műsort nézünk is, az a TV készülékünkön mindig helyes képaránnyal és a rendelkezésre álló területet legjobban kitöltve jelenik meg. Nincs tojásfej, laposfej, nem maradnak le a kép széleiből részletek és „gyászkeret” sem lesz a képen körben. Legalábbi azoknál a készülékeknél, amelyek támogatják ezt a funkciót. Vicces, amikor a nappali fél falát elfoglaló, új fullhádés TV-n csak alig nagyobb a kép, mint a nagyi régi Junoszty-án. 
 6. Akadozó kép: Ez a legtöbb esetben először fel sem tűnik, majd elcsodálkozunk a gyakori „adáshibán”, aztán rászánjuk magunkat és veszünk egy új antennát, hátha az segít. Ha beüzemeltük a garantáltan DVB-T képes csodaantennánkat, és még mindig meg-meg akad a kép, sőt feltűnik, hogy a gyors kameramozgásoknál ez a probléma kivétel nélkül jelentkezik, na akkor fogjuk beismerni magunknak, hogy mégsem a teszkógazdaságos készülék volt a jó választás. 
 7. Kép-hang elcsúszás: Ha sokáig ugyanarra a csatornára van kapcsolva a készülék, egyes típusoknál előfordul, hogy a kép megelőzi a hangot. Persze mindenki tudja, hogy a fény gyorsabban terjed mint a hang, na de ennyivel? Még vicces is lehet bizonyos jeleneteknél, hogy a nők férfihangon szólalnak meg és fordítva, de így végignézni egy filmet enyhén szólva is türelmet próbáló feladat. Ha ciki emiatt visszavinni a készüléket, akkor itt egy áthidaló megoldás: a hiba megszűnik, ha egy pillanatra elkapcsolunk egy másik csatornára és vissza.
 8. Ékezetes karakterek kezelése: Aki már látott valamilyen set-top boxot (dekódert) az tudja, hogy a készülék a képernyőre ki tudja írni az éppen futó programok címét, és tartalmát. Azok akik szeretik a rejtvényeket és IQ teszteket, még örülhetnek is annak a hibának, amikor a magyar ékezetes betűk helyett más karakterek vagy kriksz-krakszok jelennek meg. Például: H@rad@, Barßtok kßzt, vagy M[k¶nika – A kibesz[n¶l[z¶ show
 9. EPG hiánya: Az elektronikus programkalauz (EPG) helyettesíti a TV újságot, mert segítségével megnézhetjük milyen programok lesznek a különböző csatornákon. Ha valami megtetszik, az újságban való bekarikázás helyett, egy gombnyomással megjelölhetjük a kívánt műsort, s ha elérkezik az idő, a készülékünk automatikusan bekapcsol, vagy átvált a kívánt csatornára, esetleg elindítja a rögzítést. Előfordulhat, hogy az olcsó készülékek kevés memóriájába legfeljebb egy napra előre láthatjuk csak az EPG információkat. Persze amiről nem tudunk az nem is fáj, ezért ne olvassa el a következő mondatot, aki csak egy napi EPG-t lát. A szolgáltató folyamatosan, az elkövetkező 7 napra előre közvetíti a teljes műsorkínálatot.
 10. OTA: Over The Air, magyarul: levegőn keresztüli szoftver frissítés. Ezen a funkción a legtöbb készülék elvérzik, pedig hihetetlenül fontos. Az a lényege, hogy a készülékek szoftverét lehet olyan módon frissíteni, hogy a szolgáltató a műsorokkal együtt kisugározza azt. Tapasztalatból tudom, hogy az időnkénti szoftverfrissítés szinte elengedhetetlen, mivel még nem volt egyetlen olyan készülék sem, ami a piacra kerülésekor 100%-ban tökéletesen működött volna. Az időközben kiderült hibákat a gyártó ha kijavítja, az OTA funkció segítségével frissítheti. Ez a frissítés automatikusan történik, a felhasználó közreműködése nélkül.

MEGOLDÁS:

„Cipőt a cipőboltból” szólt a hetvenes években a fantáziadús reklám. Aki szeretne megfelelő készüléket vásárolni földi digitális vételre, az a leghelyesebben akkor jár el, nem valamelyik nagy áruház polcáról emel le egy színes dobozt, hanem bemegy egy antennaszaküzletbe vagy előkeresi az antennaszerelője telefonszámát. Ha mégsem tudna ellenállni a hétvégi bevásárláskor, és hanyagul bedob a kosárba egy DVB-T vevőt a mosópor és az ásványvíz mellé, akkor jól őrízze meg a blokkot, még szüksége lehet rá.

Milyen jó volna, ha nem kellene a vásárláskor ennyi mindenre figyelni, annál is inkább mert sajnos a fentiekkel még a kereskedők egy része sincs tisztában. A vásárlók segítésére az Antenna Hungária bevezetett egy matrica rendszert. A gyártók által hozzájuk eljuttatott készülékeket bevizsgálja, és ha többek között a felsorolt szempontoknak is megfelelnek, akkor a készülék elnyeri a jogot a MinDig TV matrica használatára. Ha valaki MinDig TV matricás készüléket választ, akkor kipipálhatja mind a tíz pontot és nyugodt lehet, hogy nem érik kellemetlen meglepetések a készülék használata során.